فرصت یا تهدید بودن فضای مجازی مانند سایر ابزار بشری، با نوع استفاده از آن تعیین می‌شود.

فرصت یا تهدید بودن فضای مجازی مانند سایر ابزار بشری، با نوع استفاده از آن تعیین می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین نورالله ولی نژاد، در نخستین نشست بانوان فعال فضای مجازی با موضوع امربه‌معروف و نهی از منکر گفت:فضای مجازی یک ابزار و ناشی از تحولات بشری است. فرصت یا تهدید بودن آن، بستگی به نوع استفاده دارد.

وی با انتقاد از افرادی که به‌واسطه وجود برخی تهدیدها مخالف فضای مجازی و فن‌آوری هستند گفت: زمانی عده‌ای مخالف استفاده از بلندگو بودند و آن را شیطانی می‌دانستند؛ بعد دیدند بلندگو می‌تواند خوبی‌هایی هم داشته باشد. ابزار برای استفاده تولید می‌شوند و نوع استفاده از ابزار، تابع فعل و تصمیم آدمی است. یک چاقو می‌تواند در آشپزخانه و جهت رفع نیاز آدمی به کار رود می‌تواند موجب قتل یک انسان شود.

معاون امربه‌معروف و نهی از منکر مردم بر دولت و مردم افزود: ممکن است از مقدس‌ترین چیزها سوء استفاده شود. مانند برخوردی که داعش با آیات قرآن دارد و گاهی هم ممکن است از آنچه که مقدس نیست؛ استفاده‌ای مقدس داشت. مثل خون که از نجاسات است و به واسطه نجاست معامله آن حرام است اما همین خون می‌تواند یک زندگی را نجات دهد.

ایشان با ضرورت تبدیل تهدیدها به فرصت‌ها گفت: برخورد آدمی با مسایل بیانگر میزان هوشمندی اوست. یکی در برابر باد دیواری می‌کشد تا از گزند آن در امان باشد؛ دیگری در مسیر باد نیروگاه بادی یا آسیاب بادی بنا می‌کند. فضای مجازی نیز همین مثل را دارد. این ما هستیم که با رفتارمان و عملی که داریم فرصت یا تهدید بودن این ابزار را مشخص می‌کنیم.

مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی گلستان خاطر نشان شد: والدین وقتی فرزند را راهی مدرسه می‌کنند، نسبت به خطرات محیطی به او تذکر می‌دهند که مثلا مراقب ماشین‌ها باش، از خط عابرپیاده عبور کن. این سفارش‌ها تذکراتی تاکیدی هستند که پیامی را مخابره می‌کنند مبنی بر اینکه والدین فرزند را دوست دارند. امربه‌معروف و نهی از منکر یعنی همین.

وی در تعریف و تشریح مفهوم فریضتین گفت: امربه‌معروف یعنی نشان دادن راه درست با روش درست و نهی از منکر یعنی تذکر درباره رفتار نادرست. اینکه ما به یک همشهری می‌گوییم:زباله نریز؛ نهی از منکر کرده‌ایم یا وقتی می‌گوییم به والدین احترام بگذار، امربه‌معروف کرده ایم. امر به هرچه به زندگی معنی ببخشد، باعث ایجاد شیرینی در آن بشود، موجب تحکیم روابط آدمی بگردد، هرچه که خوب می‌دانیم می‌شود امربه‌معروف.

این معاون ستاد امربه‌معروف و نهی از منکر استان گلستان با اشاره به مثل از کوزه همان تراود که دروست افزود: اگر اندیشه آدمی خیر باشد، نیت و اراده خیر داشته باشد، خیرخواهی‌اش موجب می‌شود با زبانی خیر با مردم سخن بگوید. پیامبر با رفتار خیری که داشت مردم را به اسلام جذب می‌فرمود. از ایشان خیر می‌تراوید چرا که در درون خیر داشتند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *