معاون دستگاه‌های نظامی و قضائی ستاد امربه‌معروف و نهی از منکر استان گلستان در جمع ضابطین ناحیه مقاومت بسیج گرگان با تأکید بر اقدامات پیشگیرانه از ضرورت حفظ حریم خصوصی اشخاص سخن گفت.

محمد یوسف حسنی در این نشست عنوان کرد: پیشگیری از وقوع جرم در جامعه  به سه قسم اولیه، ثانویه و ثالث قابل‌تقسیم است.

وی، آموزش، ارتقاء سواد مدیریت، حل کردن مشکلات جوانان، هدایت و حمایت از آنان، برگزاری برنامه‌های فرهنگی و ورزشی و … را از اقدامات پیشگیرانه از نوع اولیه توصیف کرده و افزود: انجام این امور باعث می‌شود که افراد اساساً مرتکب جرم نشوند.

رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح گلستان در خصوص پیشگیری ثانویه و ثالث اظهار کرد: در پیشگیری ثانویه باید جلوی به وجود آمدن جرم گرفته شود و پیشگیری ثالث درجایی است که جرم ارتکاب یافته و ما به دنبال استفاده از ابزار کیفر هستیم.

ایشان پیشگیری وضعی را نوع دیگری از پیشگیری معرفی کرده و خاطرنشان شد: در پیشگیری وضعی باید حریم خصوصی رعایت و از به وجود آمدن فضای امنیتی و پلیسی در جامعه جلوگیری شود.

حسنی در ادامه ضابطین را به پرهیز از اقدامات مچ‌گیرانه و انتقام‌جویی، نداشتن دید مجرمانه به اشخاص، بالا بردن آستانه تحمل، جلوگیری از برچسب گناه و جرم برای هر چیز کم‌اهمیت زدن، آموزش دیدن و آموزش دادن توصیه و افزود: امروز اگر کسی آموزش‌های لازم را نبیند و مهارت کافی نداشته باشد، در انجام امورات محوله موفق نخواهد بود.

معاون ستاد امربه‌معروف و نهی از منکر استان، در ادامه این نشست امربه‌معروف و نهی از منکر را از اقدامات مؤثر در پیشگیری از جرم معرفی نموده و گفت: امربه‌معروف و نهی از منکر در خود نیروهای مسلح نیز، باید اجرا شود.

ایشان با این توضیح اینکه، افرادی که آموزش، مهارت‌های لازم و شناخت کافی از موضوعات برای اجرای امربه‌معروف و نهی از منکر ندارند نباید به این حوزه ورود نمایند تأکید کرد: رفتار شما باید در امربه‌معروف و نهی از منکر رحیمانه بوده و حرمت افراد در آن حفظ شود.

وی در ادامه با اشاره به منویات رهبری در خصوص تذکر لسانی که می‌فرمایند: «شما تذکر بدهید و رد شوید» تأکید کرد:

عامل بودن آمران به معروف  و ناهیان از منکر مسئله مهمی است. اشخاصی که این کار را انجام می‌دهند خودشان باید الگو باشند و باید تذکر به‌صورت لسانی انجام شود و در آن وقت‌شناس بود. باید مقتضیات مکان و زمان درنظر گرفته شود و هنگام انجام فریضه از الفاظ مناسب استفاده شود چراکه هر گروه سنی شرایط خاص خودش را دارد. به فریضتین طوری عمل نشود که اثرات منفی به دنبال داشته باشد.

ایشان در پایان مؤکدا خاطرنشان شد:

از به کار بردن الفاظی که دارای عناوین مجرمانه است پرهیز شود. مخصوصاً در برخورد با بانوان، علاوه بر رعایت حرمت و حریم خصوصی آنان، بهتر است از آمران به معروف خانم استفاده شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *