کارگاه آموزشی جایگاه و نقش سواد رسانهای در گسترش فرهنگ امربهمعروف و نهی از منکر، از سری دورههای آموزشی راهنمایان سواد رسانهای در گرگان برگزار گردید.
مدیر روابط عمومی ستاد امربهمعروف و نهی از منکر استان گلستان در این باره گفت: این کارگاه با مشارکت ستاد امربهمعروف و نهی از منکر استان گلستان و اداره کل ورزش و جوانان استان توسط موسسه علمی پژوهشی ابوریحان بیرونی که یکی از سازمانهای مردم نهاد فعال استان است در سالن ولایت سازمان تبلیغات اسلامی برگزار گردید.
وی افزود: هدف از برگزاری این دوره، ایجاد نگرش علمی در حوزه رسانه به مخاطبین بوده و تلاش داشتهایم تا با افزایش سواد رسانهای حاضرین نقش این سواد را در گسترش فرهنگ امربهمعروف و نهی از منکر، برجسته بنماییم. این در دو بخش حضوری و مجازی تنظیم شده و به شرکتکنندگانی که دوره را با موفقیت سپری کنند؛ گواهی حضور و گواهی علمی اعطاء خواهد شد.
وحید پیام نور با اشاره به تاکیدات ریاست ستاد استان در خصوص ضرورت ایجاد تغییر نگرش در آحاد مردم در خصوص فریضتین گفت: ریاست ستاد امربهمعروف و نهی از منکر استان، خواستار برقراری ارتباط تنگاتنگ میان ستاد و مردم هستند و معتقدند اجرای امربهمعروف و نهی از منکر باید توسط خود مردم و در حوزههای مختلف از مصادیق معروف و منکر انجام شود؛ شکر خدا با اجرای برنامههایی از دست موفق شدهایم با ایجاد تغییر دیدگاه میان ایشان و به خصوص در میان سازمانهای مردم نهاد مشارکتی بیش از آنچه انتظار داریم را به دست آوریم.
وی ضمن قدردانی از مجریان و دست اندرکاران طرح با اشاره به نقش دبیر و جانشین ایشان گفت: امروز شاهد نتیجه اعتماد مسئولین ستاد به مردم هستیم. اگر امروز در استان ما اقشار مختلف جامعه در برنامههای ستاد حاضر میشوند و انتظار دارند برنامههای ستاد با بالاترین کیفیت ممکن و بیشترین انضباط در زمان برگزار گردد؛ ناشی از تلاش دیروز مدیران ستاد است.
پیام نور افزود: از هیچ تلاشی برای حفظ رابطه با مردم مذایقه نخواهیم کرد. چرا که در باور ما مردم ولی نعمت هستند و از سوی دیگر، اصل و اساس امربهمعروف و نهی از منکر، ناشی از خیرخواهی برای دیگران است. امربهمعروف و نهی از منکر، جز تشویق دیگران به رشد و نهی ایشان از سقوط از کرامتهای انسانی نیست.
در حاشیه این برنامه:
نقاط ضعف:
بهعلت تلاقی دو برنامه در سالن، این کارگاه آموزشی با ۵ دقیقه تاخیر شروع شد.
پذیرایی ناهار؛ با تاخیر انجام شد. علل تاخیر: عدم وفای بهعهد از سوی پیمانکار مربوطه، ارسال پذیرایی در سه مرحله و تاخیر ناشی از ترافیک خیابان تختی، عدم وجود فضای سرو مناسب.
نارضایتی از خدمات همایش ۵٫۶ درصد.
نقاط قوت:
حضور ۱۱۱٫۳ درصدی
( تعداد مدعوین ۱۵۰ نفر و از میان تشکلهای مردم نهاد، فعالان حوزههای مختلف رسانه و تنی چند از مدیران روابط عمومی دستگاههای دولتی بودند و تعداد شرکت کنندگان در کارگاه ۱۶۷ نفر.
رضایت ۱۰۰ درصدی شرکت کنندگان از مطالب آموزشی و نحوه ارائه.
اطلاعات تکمیلی:
ساعات آموزشی کارگاه: ۶ ساعت.
مدرس: دکتر حامد امامی؛ دکترای زبان شناسی. ایدهپرداز، نگارنده طرح و مدرس طرح ملی آموزش راهنمایان سواد رسانهای.
سرفصلها و محتوای دورهی آموزشی:
نگرشی نو به ماهیت رسانههای نوین ارتباطی
جایگاه و نقش سواد رسانهای در گسترش فرهنگ امربهمعروف و نهی از منکر
در یک کارگاه سواد رسانهای چه میگذرد؟
جادوی رسانه؛ کارگاه آموزش تکنیکهای اقناعی
بایدها و نبایدها در تدریس سواد رسانهای
اهداء چهار جلد کتاب به حاضرین به ارزش ۴۰ هزار تومان و با عناوین:
مدیریت تلوزیون و ماهواره در خانواده
مدیریت موبایل در خانواده
مدیریت اینترنت و شبکه اجتماعی در خانواده
مدیریت رایانه و بازیهای رایانهای در خانواده
اعطاء گواهی حضور از سوی ستاد به شرکت کنندگان.
اعطاء گواهی علمی از سوی وزارت ورزش و جوانان به شرکت کنندگانی که دوره مجازی را هم سپری کنند.