برگزاری نشست تخصصی با رئیس خبرگزاری ایرنا در استان گلستان

برگزاری نشست تخصصی با رئیس خبرگزاری ایرنا در استان گلستان

در راستای مجموعه نشست‌های تخصصی جانشین دبیر ستاد امربه‌معروف و نهی از منکر استان گلستان، نشستی تخصصی با محمدمهدی کرمانی، رئیس خبرگزاری ایرنا در استان گلستان در تاریخ ۵ بهمن و در محل خبرگزاری ایرنا گلستان برگزار شد.

در این نشست طرفین به تبادل‌نظر در خصوص فریضتین پرداختند و یاسر قزوهی، ضمن معرفی ستاد امربه‌معروف و نهی از منکر استان گفت: ستاد احیای امربه‌معروف و نهی از منکر در سال ۷۲ پس از فرمایشات مقام معظم رهبری و طرح شبیخون فرهنگی از سوی ایشان تشکیل شد.

جانشین دبیر ستاد امربه‌معروف و نهی از منکر استان گلستان با اشاره به عدم ابلاغ قانون حمایت از آمرین به معروف و ناهیان از منکر تصریح کرد: در سال گذشته و پس از طی مراحل مختلف قانون حمایت آمرین به معروف و ناهیان از منکر تائید و تصویب شد، در این قانون همه جوانب در نظر گرفته‌شده و پس از گذشت ۳۸ سال از انقلاب امربه‌معروف و نهی از منکر تازه در حال قانونمند شدن است.

وی افزود: فریضه امربه‌معروف و نهی از منکر پدیده‌ای مظلوم و واجبی فراموش‌شده است درحالی‌که راهکار برون‌رفت از همه آسیب‌های اجتماعی همین فریضتین است که در کشورهای غربی هم با نام نظارت همگانی در حال اجرا است.

قزوهی اظهار کرد: امربه‌معروف و نهی از منکر شامل همه نکاتی است که سبب ایجاد حس مسئولیت‌پذیری و نوع‌دوستی شده و در همه متون دینی ما هم وجود دارد اما به دلیل اینکه امربه‌معروف و نهی از منکر مورد غفلت واقع‌شده آن را در جامعه نمی‌بینیم.

وی با اشاره به ظرفیت عظیم رسانه‌ها برای اجرای امربه‌معروف و نهی از منکر گفت: در حقیقت کار رسانه‌ها هم امربه‌معروف و نهی از منکر است اما در این حوزه باید دو بعد را در نظر داشت، یک اینکه گوینده و تذکر از سر خیرخواهی بوده و بجای انتقاد، انتقام نگیرد و دوم اینکه طرف مقابل هم مشکل را برطرف کند، در قانون حمایت از آمرین به معروف و ناهیان از منکر هر دو بعد این موضوع دیده‌شده است.

قزوهی تأکید کرد: قرار نیست به‌موجب امربه‌معروف و نهی از منکر هتک حرمت و بی‌آبرویی برای کسی ایجاد شود. کسی هم حق ندارد جلوی امربه‌معروف و نهی از منکر را بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: بعد اصلی امربه‌معروف و نهی از منکر بعد مسئولان است، اصل هشتم قانون اساسی سه بعد امربه‌معروف و نهی از منکر مردم بر دولت، دولت بر مردم و مردم بر مردم دارد که در این ابعاد امربه‌معروف مردم بر دولت مهم‌تر است اما رعایت نشده است و اگر اجازه اجرای این بعد را می‌دادیم وضعیت به این شکل نبوده و ارتقاء جمعی جامعه را تجربه می‌کردیم.

قزوهی افزود: ستاد احیای امربه‌معروف و نهی از منکر از رسانه‌ها حمایت کرده و معتقدیم امربه‌معروف و نهی از منکر با تکرار مؤثر واقع می‌شود.

وی در ادامه گفت: در رسانه‌ها پوشش خبری ملاک و معیار نیست و باید در وهله اول تعامل ایجاد شود، امربه‌معروف و نهی از منکر مصادیق زیادی دارد که مردم باید آن‌ها را بشناسند، امربه‌معروف و نهی از منکر یک سبک زندگی است و کار رسانه تبلیغ و تبیین است.

جانشین دبیر ستاد امربه‌معروف و نهی از منکر استان گلستان تصریح کرد: شوراهای امربه‌معروف و نهی از منکر تشکیل‌شده و قدم اول احیاء این فریضتین و تبلیغ و تبیین آن است.

وی بابیان اینکه یکی از محدودیت‌ها این است که برخی افراد سرخود کار انجام می‌دهند، گفت: پله اصلی این است که کار به نهی از منکر نرسد و در ابتدا امربه‌معروف انجام شود اما امروز در جامعه شاهد آسیب بی‌تفاوتی مردم هستیم و مردم بی‌تفاوت از کنار قضایا رد می‌شوند و بخش احساس مسئولیت مردم مغفول مانده است.

قزوهی با تأکید بر ایجاد تمدن معنویت گفت: هم‌اکنون رویکرد درمان را به پیشگیری تغییر داده‌ایم، امربه‌معروف و نهی از منکر باید تکرار شود تا برخی افراد آن را مصادره به مطلوب نکنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *