برگزاری نشست ائمه جماعات ادارات با ستاد امربه معروف و نهی از منکر گلستان

نخستین نشست هم‌اندیشی ستاد با ائمه جماعت ادارات و دستگاه‌های دولتی گرگان در ساعت ۹ صبح، ۳۱ / ۰۳ / ۱۳۹۵ در سالن اجتماعات سازمان همیاری شهردای‌های استان برگزار گردید.
در این نشست، یاسر قزوهی جانشین دبیر ستاد ضمن معرفی ساختار ستاد برای حضار، ظرفیت‌های قانون امربه‌معروف و نهی از منکر را برای حضار تشریح نمودند.
در ادامه حضرت حجت الاسلام والمسلمین موسی فتوحی، معاون ادارات و سازمان‌ها ستاد، مختصر توضیحی در خصوص شوراهای امربه‌معروف و نهی از منکر ستاد در ادارات و دستگاه‌های دولتی ارائه نموده؛ مباحثی در خصوص بعد اجتماعی امربه‌معروف و نهی از منکر برشمرده با استناد به ادعیه ماه مبارک رمضان خاطرنشان شدند: در این ادعیه، درس‌های بزرگی برای مومنین نهفته است. به‌عنوان مثال دعایی که هرشب توسط مومنین تکرار می‌شود بدین مضمون که خداوندا، تمام گرسنگان را سیر فرما را باید مدنظر گرفت. اگرنگرش ما این باشد که این صرفا یک دعای ساده است سخت در اشتباهیم. باید این دعا را در کنار آیات مبارک سوره ماعون قرار دهیم که می‌فرماید: منکران روز قیامت افرادی هستند که دیگران را به اطعام گرسنگان تشویق نمی‌کنند. ایشان با اشاره به این مورد؛ اسلام را دینی که به مسایل اجتماعی توجه ویژه دارد؛ دانسته و تشویق دیگران به اطعام فقرا را یکی از مصادیق امربه‌معروف معرفی نمودند.
مدیرکل بازرسی استان، در بخش دیگری از بیانات خود، روحانیت را به مثابه درختی که آلام و غم‌های جامعه را جذب و نشاط را مانند اکسیژن در جامعه منتشر می‌کند دانسته و خواستار مشارکت بیش از پیش روحانیون در احیاء فریضتین امربه‌معروف و نهی از منکر در ادارات استان شدند. ایشان ادارات دولتی را جامعه‌ای آماری از اجتماع معرفی نموده و به استناد آشنایی میان همکاران، بستر مناسب‌تری برای اجرای فریضتین در آن‌ها را متذکر شده و گفت: باید در شوراهای امربه‌معروف و نهی از منکر، ائمه جماعت حضور داشته باشند و اگر عزیزی در این جمع در شورای اداره حضور ندارد، مورد را اطلاع دهد تا احکام مربوطه صادر شود.
در بخش دیگری از این نشست، معاون ادارات و سازمان های ستاد امربه‌معروف و نهی از منکر احادیث و روایاتی در اهمیت امربه‌معروف و نهی از منکر را قرائت نموده و گفتند: این احادیث، ایدئولوژی اسلام و شیوه اجرای امربه‌معروف و نهی از منکر را نشان می‌دهد. می‌بینید که مشکل از ایدئولوژی نیست حال اگر مردم نسبت به اجرای فریضتین دیدگاه درستی ندارند؛ باید بررسی کنیم و ببینیم مشکل از کجاست. ایشان در ادامه منحصر کردن امربه‌معروف و نهی از منکر به چند مورد از معروف یا منکر را یکی از مهمترین دلایل شکل‌گیری درک ناصحیح از امربه‌معروف و نهی از منکر در میان مردم دانسته و نسبت به ایجاد این باور که فریضتین باید به شکل دولتی اجرا شود؛ هشدار دادند. ایشان با استناد به اصل هشتم قانون اساسی، تعالیم شرع و اقتضای عقل، امربه‌معروف و نهی از منکر را وظیفه‌ی آحاد امت اسلامی و حکومت اسلامی دانسته و روایت نبوی که می‌فرماید: در روز قیامت مردم به عده‌ای غبطه می‌خورند که نه نبی بوده‌اند و نه شهید، بلکه قائمین به امربه‌معروف و نهی از منکر بوده‌اند گفت: قصد نداریم امربه‌معروف و نهی از منکر را به پوشش بانوان محدود کنیم. دایره امربه‌معروف و نهی از منکر، محاط بر مسایل بسیاری است. ایشان در تنویر این گفتار، مبارزه با مفاسد اقتصادی و اداری را یکی از مصادیق مطالبات عمومی مردم در برخورد با منکرات معرفی کرده و این پرسش را طرح کردند که اگر خبرنگاری از مراجعین ادارات دولتی در خصوص رضایت‌مندی‌شان از خدمات دولتی بپرسد؛ چه پاسخی خواهد شنید گفت: جامعه باید احساس کند می‌تواند هرجا منکری دید، تذکر دهد. تکریم واقعی ارباب رجوع همین است که حق بدون لکنت زبان گرفته شود.
در ادامه‌ این نشست، ائمه جماعات ادارات، پیشنهاداتی در خصوص مسایل و موارد مرتبط با موضوع نشست طرح نمودند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *