امربه‌معروف و نهی از منکر نباید موجب هتک حرمت شود

جانشین دبیر ستاد امربه‌معروف و نهی از منکر استان گلستان گفت: امربه‌معروف و نهی از منکر نباید موجب هتک حرمت افراد شود.

یاسر قزوهی، صبح سه‌شنبه در جلسه امربه‌معروف و نهی از منکر اداره کل فنی و حرفه‌ای در جمع مدیران فنی و حرفه‌ای شهرستانی اظهار کرد: مدیریت یک سیستم نیاز به ابزاری دارد و زیباترین مدل مدیریتی امربه‌معروف و نهی از منکر است که در حقیقت کمک کردن به مجموعه است.

وی افزود: اگر امربه‌معروف و نهی از منکر خیلی استفاده نمی‌شود به این دلیل است که تلاش زیادی شده تا این مدل را از ما بگیرند درحالی‌که در غرب این مدل به‌خوبی اجرا می‌شود.

جانشین دبیر ستاد امربه‌معروف و نهی از منکر استان گلستان تصریح کرد: اگر این مدل را سرلوحه کار خود قرار دهیم نخستین دستاورد آن موفقیت است.

قزوهی در تعریف معروف و منکر گفت: معروف همه‌چیزهای خوب و منکر همه‌چیزهای بد است، برخی مسائل وارد ادبیات ما شده و روحیه بی‌تفاوتی را در بین ما رسوخ دادند و جوانان ما امروز دچار بی‌هویتی شدند.

به گفته وی، دستور دینی و مبنایی ما این است که همه نسبت به هم مسئولیم، در کنار هم زندگی می‌کنیم و نمی‌توانیم به مسائلی مانند پارتی‌بازی و رشوه بی‌تفاوت باشیم و اگر دقت نکنیم این مدل‌ها در بدنه سراسر کشور رسوخ می‌کند.

قزوهی تأکید کرد: اگر جامعه سالم می‌خواهیم باید به‌سوی امربه‌معروف و نهی از منکر برویم، اگر هر دینی و حتی هیچ دینی هم نداشته باشیم مکلفیم تا امربه‌معروف و نهی از منکر داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: اسلام دین زیبایی است اما ما با آن آشنایی نداریم و آن را اجرا نمی‌کنیم، مدل امربه‌معروف و نهی از منکر باید سراسری شود و بعد دید که کارمندها باهم پیوند می‌خورند و مانند برادران و خواهران پیوند عمیق و محبت‌آمیزی بین آن‌ها ایجاد می‌شود.

قزوهی گفت: یک فرد، چه مسلمان و چه غیرمسلمان نمی‌تواند در جامعه هر رفتاری داشته باشد و اکثریت کشور ما مسلمان‌اند و این قانون را پذیرفتند، قوانین ما قوانین جمهوری اسلامی است و برترین قانون باید اجرا شود و اگر بی‌قانونی باشد هیچ‌وقت به هیچ جا نمی‌رسیم.

وی با اشاره به روند تشکیل ستاد امربه‌معروف و نهی از منکر گفت: این ستاد در ادامه ستاد احیاء امربه‌معروف و نهی از منکر است که در سال ۷۲ تشکیل و هدف آن فرهنگ‌سازی بود، اما در این مدت خلأ قانونی داشتیم که در سال گذشته قانون حمایت از آمرین به معروف و ناهیان از منکر که قانونی مترقی و متقن است تصویب شد.

قزوهی اظهار کرد: در این قانون دو طرف دیده‌شده و امربه‌معروف و نهی از منکر نباید موجب هتک حرمت فرد شود و کسی هم نباید جلوی امربه‌معروف را در چارچوب درست خود بگیرد، در این صورت نه درگیری و نه مشکلی ایجاد نمی‌شود.

وی بابیان اینکه یکی از اصول امربه‌معروف و نهی از منکر خیرخواهی است گفت: انتقاد و انتقادپذیری هر دو اصول مهمی هستند، اما این هم مهم است که درست و با خیرخواهی انتقاد شده و آبروی فرد برده نشود.

قزوهی خطاب به مدیران شهرستانی فنی و حرفه‌ای گفت: شما با جوانان و نوجوانان سروکار دارید، دقت کنید که اگر جوانان ما بی‌هویت و بی‌تفاوت شدند به این دلیل است که دارند روی جوانان ما کار می‌کنند تا نسبت به خود و جامعه اطراف خود بی‌تفاوت شوند، اما شما باید برنامه مدیریتی امربه‌معروف و نهی از منکر را تسری دهید.

وی در ادامه گفت: شما مربیان زیادی دارید، این مربیان قبل از آموزش فنی، هویت را به هنرجویان یاد بدهند، ما مشکل بی‌هویتی داریم اگر این مشکل حل شود می‌توان خیلی کارها کرد.

قزوهی افزود: نخستین اتفاق تبیین و تبلیغ درست امربه‌معروف و نهی از منکر است، اگر خوب تعریف نکنیم برای احیا این فریضتین موفق نمی‌شویم.

وی خاطرنشان کرد: عفاف و حجاب از موضوعات و شاید کوچک‌ترین موضوعات است، مشکلات بانک‌ها اهمیت بیشتری دارد، اختلاس‌ها، حقوق آن‌چنانی و مواردی ازاین‌دست نباشد شاید مسئله حجاب هم درست شود.

قزوهی اظهار کرد: ستاد صیانت در وزارت کشور تعریف شد و بخشنامه‌هایی هم ابلاغ شد که بیشتر عفاف و حجاب را دنبال می‌کند اما ما حتی در مساجد و خانه‌های خود هم مشکل‌داریم، مصرف بی‌رویه آب، برق، گاز و تلفن ازاین‌دست مشکلات است.

وی تأکید کرد: امربه‌معروف و نهی از منکر باید تبدیل به فرهنگ «همه مسئولیم» شود، یک نفره نمی‌توان پیشرفت کرد اما باید توجه داشت که امربه‌معروف و نهی از منکر مچ‌گیری نیست بلکه دستگیری و ارتقاء است و اگر پدرانه و دلسوزانه بیان شود اثر می‌کند.

قزوهی گفت: نباید اجازه دهیم هرکسی به ما حاکم شود، امروز حاکمیت ما اسلامی است و ناظر اصلی بر اساس مدل اسلام مردم هستند، مردم با دادن رأی نظر خود را بیان کرده و بعد از رأی هم موضوع را رها نمی‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: آموزش افراد مهم است، برخی گستاخ شدند که این امر به‌واسطه ترک امربه‌معروف و نهی از منکر در جامعه به وجود آمده است.

قزوهی بابیان اینکه امربه‌معروف و نهی از منکر باید زنده شود، تأکید کرد: در طول تاریخ به این فریضتین ظلم زیادی شده و پس از انقلاب هم مورد بی‌مهری قرارگرفته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *