رئیس ستاد امربه معروف و نهی از منکر گلستان در دومین جلسه اعضاء این ستاد گفت: به نظرم یکی از مصایبی که بر سر امربه معروف و نهی از منکر آمد؛ به دلیل برداشت نادرست از این دو فریضه عظیمه بوده؛ بخصوص در اوایل که نحوه اجرا به شکل کاملا اشتباهی معطوف به برخورد با یکی دو مصداق خاص بود.
ایشان با تاکید براینکه مراد این نیست که آن مصادیق، منکر نباشند یا فاقد اهمیت باشند؛ افزود: یکی از مطالبی که سالهاست در جلسات این ستاد مطرح کرده ایم این بوده که حداقل دایره این فریضه بزرگ را از این محدودیت خارج کنیم.دایره منکر و معروف نباید آنقدر نازل شود و سطح آن پایین آورده شود که موجب خرابی ذهنیت مردم نسبت به اصل مساله گردد.
امام جمعه گرگان؛ در نقد دیدگاه طرح شده از سوی یکی از اعضاء در مقایسه برخورد کشورهای غربی با معروفات و منکرات با وضع قانون گفت: دامنه معروفات و منکرات به قدری وسیع است که بعضا در لباس قانون تعریف شدنی نیستند چرا که بینهایت معروف و منکر داریم. ما برای امور ساده ای نظیر نشستن، راه رفتن، خوابیدن، تکلم و حتی میزان اندازه صدا، معروف و منکر داریم.
نماینده مردم گلستان در خبرگان رهبری خواستار استفاده بیشتر از ظرفیت ستاد شد و گفت: ۲۰ سال است که این ستاد در استان تشکیل شده و بنده این حرف ها را می زنم. با کج فهمی از این دو فریضه، فاجعه درست نکنیم. لااقل معروفات و منکرات اولویت دارها در محدوده اختیارات همین مجموعه مشخص و مورد توجه قرار گیرد.
آیت الله نورمفیدی افزود: راه اندازی کار مردم؛ راضی ساختن مردم از مهمترین معروف و نارضایتی تراشی منکر است. کم کردن موانع سرمایه گذاری از مصادیق معروف است. تولید و رونق تولید به نحوی که محصول ایرانی وارد بازارهای داخلی و خارجی بشود از مهمترین معروفات است. این را هم توجه کنیم که تولید زمانی معروف است که بازار برای آن وجود داشته باشد. بازار زمانی برای محصول پیش می آید که کیفیت داشته باشد. همه اینها معروف و منکراتی است که باید تبیین شوند.
وی در پایان با توجه به شیوع آنفولانزا در استان، آن را یکی از موارد مهم حوزه سلامت که نیازمند توجه و امر و نهی کردن معرفی کرده و خواستار اقدام عملی کلیه دستگاه ها، صاحبین تریبون و مسئولین در این خصوص شد.