معاون فرهنگ، تحقیقات و آموزش ستاد امربهمعروف و نهی از منکر استان گلستان، در همایش راهنمایان سواد رسانهای، جایگاه و نقش سواد رسانهای در گسترش فرهنگ امربهمعروف و نهی از منکر که در سالن ولایت سازمان تبلیغات اسلامی گرگان برگزار گردید؛ اظهار کرد: امروز اگر کسی سواد رسانهای نداشته باشد و در معرض شبکهها و برنامههای مختلف قرار بگیرد در معرض آسیب جدی است و آموزش سواد رسانهای به خانوادهها بزرگترین معروف امروز جامعه است.
بهرام عبدالحسینی افزود: سواد رسانهای برای همه واجب است و اگر در مدارس تدریس شود از هر چیز دیگری واجبتر است چراکه امروز جوانان و نوجوانان ما در معرض فضای مجازی هستند و باید به خانوادهها و جوانان یاد بدهیم چگونه از فضای مجازی استفاده کنند.
مدیرکل صداوسیمای مرکز گلستان تصریح کرد: امروز نزدیک به ۱۷ هزار شبکه ماهوارهای خارجی و ۲۱۷ شبکه فارسیزبان در دنیا وجود دارد که کشور را برای تغییر فرهنگ هدف گرفتهاند.
عبدالحسینی گفت: ۷۰ درصد از مردم استان گلستان از فضای مجازی استفاده میکنند که از این تعداد ۴۳ درصد در ساعت ۲۰ الی ۲۴ وارد این شبکهها میشوند و ۸۴ درصد تنها در منزل از این شبکهها استفاده میکنند.
به گفته وی، از ۷۰ درصد جمعیت استفادهکننده از شبکههای مجازی در استان، ۲۵ درصد از مطالب سرگرمکننده، ۱۷ درصد مطالب علمی و ۱۴ درصد از مطالب ادبی استفاده میکنند و ارتباط چهره به چهره ۲۶ درصد از این افراد قطعشده است.
ایشان با اشاره به نفوذ گسترده شبکههای مجازی در خانواده افزود: متاسفانه حتی زمانی که خانوادهها در کنار هم هستند، افراد خانواده در قضای مجازی بهسر میبرند و بههمین دلیل باید همه خانوادهها آموزش رسانهای ببینند.
این معاون ستاد استان گلستان بابیان اینکه باید فرهنگسازی شود که امربهمعروف و نهی از منکر تنها بدحجابی نیست و مسائلی مانند دروغ را هم شامل میشود، اظهار کرد: وقتی میگوییم امربهمعروف و نهی از منکر، ناخودآگاه نگاهها سمت بدحجابی سوق داده میشود در صورتیکه امربهمعروف فقط امر به رعایت حجاب نیست؛ بلکه دروغ گفتن، آبرو و حیثیت کسی را بردن و یا مثلا در فضای مجازی موارد زیادی برای امربهمعروف و نهی از منکر وجود دارد مانند شایعات، سرقتهای ادبی و موارد بسیار دیگری و باید به همه مقولات این فریضتین توجه شود تا مشکلات زیادی را حل کنیم.