سند راهبردی

سند راهبردی

 

مقدمه

در جمهوری اسلامی ایران، امر به معروف و نهی از منکر در جامعه‌ای؛ فعال، هوشمند، مسئولیت‌پذیر، مشارکت‌گرا و پرسشگر رشد‌یافته و از دولتی فعال، خادم، مقتدر، قانون‌محور، مشارکت‌جو و پاسخگو برخوردار است.
امر به معروف و نهی از منکر در تمام لایه‌های زندگی فردی و اجتماعی در چارچوب قواعد، احکام شرعی و قانونی و با رویکرد جامعه‌پذیری ارزش‌ها و مشارکت‌پذیری مردم در توسعه و تعمیق آن‌ها بوده و افراد خود را موظف به انجام تکالیف و دولت موظف به مسئولیت‌پذیری فزون‌تر در جهت خدمت به مردم در عمل به ارزش‌ها می‌دانند.
برای نیل به اهداف مذکور و با تدبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی، ساختار مدیریتی ـ نظارتی با اجتناب از تصدی‌گری و تکیه بر مشارکت مردمی در اجرا و همکاری سازمان‌های دولتی و غیردولتی در بخش‌های فرهنگی و آموزشی و اعمال نظارت کارا و مؤثر بر روند امر به معروف و نهی از منکر در جامعه و انسجام و یکپارچگی در هدف‌گذاری و اجرا با عنوان ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر از سال 1372 تأسیس گردید. با تصویب قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر و دستورالعمل اجرایی آن در سال 1394 این ستاد با تغییر نام و با عنوان ستاد امر بعروف و نهی از منکر در سه سطح مرکز، استان و شهرستان ادامه فعالیت داده است.

رسالت یا مأموریت ستاد

ستاد امر به معروف و نهی از منکر، نهادی است که در راستای توسعه نظام مند فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر، ترغیب آحاد جامعه به اجرای این فریضه با تأکید بر تذکر لسانی و تقویت نظارت عمومی در تمامی شئون و تعاملات اجتماعی به امر سیاست گذاری و انجام فعالیت‌های ترویجی، نظارتی و حمایتی و همچنین هماهنگی‌های ستادی و بین دستگاهی مبادرت می ورزد.
این نهاد همسو با آرمان ها، اهداف و سیاست های کلان نظام مقدس جمهوری اسلامی به صورت فعال و اثرگذار در عرصه تعاملات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی با استفاده بهینه از ظرفیت ها و فرصت های پیش رو، نتایج مطالعات مرتبط و فناوری های نوین در سراسر کشور ایفای نقش می نماید.
مخاطب فعالیت های ستاد عامه مردم، تشکل های مردمی، گروه های مرجع و نخبگان، دستگاه ها و نهادهای جمهوری اسلامی و رسانه ها می باشند، که به موجب اصل هشتم قانون اساسی در قالب مردم و دولت قابل بیان هستند این نهاد با بهره گیری از مدیران و کارشناسانی توانمند، متدین و وفادار به اهداف عالیه آن در چارچوب ارزش‌های دینی و هنجارهای اجتماعی به مخاطبان خود خدمت رسانی می نماید و به عنوان سازمانی پویا و کارآمد متعهد به توسعه و تعالی سرمایه‌های انسانی خود می باشد.

چشم انداز

به حول و قوه الهی، ستاد امر به معروف و نهی از منکر در افق سال 1404 هجری شمسی نهادی است: راهبردی، پژوهش محور، برخوردار از تعالی سازمانی و مرجع سیاست گذاری، ایجاد هماهنگی، حفظ یکپارچگی و نظارت بر دستگاه‌ها و گروه‌های مرجع در احیاء و اجرای امر به معروف و نهی از منکر به گونه‌ای که انجام این فریضه در سطح ملی و در میان آحاد جامعه تبدیل به ارزش و رفتار اجتماعی شده، آمران به معروف و ناهیان از منکر از حمایت همه جانبه و منزلت والایی برخوردار گشته و نهادهای حکومتی نمونه بارز و پیش رو در احیاء و اجرای این دو فریضه مقدس خواهند بود.

هدف کلان

همگانی شدن دعوت به خیر، امر به معروف و نهی از منکر با تکیه بر آموزه های قرآن و سیره معصومین علیهم السلام و اندیشه‌های حضرت امام خمینی(ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری‌مدظله‌العالی و تحقق اصل هشتم قانون اساسی

اهداف راهبردی

گسترش، ترویج و تعمیق فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر
ارتقاء کارآمدی نظام اجرایی امر به معروف و نهی از منکر
حمایت و ارتقاء شأن، منزلت و کارآمدی آمران به معروف و ناهیان از منکر
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *