برگزاری نشست اصحاب سلامت با ستاد امربه‌معروف و نهی از منکر گلستان

نشست هم‌اندیشی ستاد با شورای امربه‌معروف و نهی از منکر دانشگاه علوم پزشکی گرگان.
در این نشست که از ساعت ۱۱ در دانشگاه علوم پزشکی گرگان برگزار شد؛ دکتر علیرضا احمدی، دبیر شورای امربه‌معروف و نهی از منکر دانشگاه علوم پزشکی گرگان گزارش عملکرد این شورا طی یک سال اخیر را ارائه نمود. در ادامه این نشست، دکتر تقی ریاحی، رئیس شورای امربه‌معروف و نهی از منکر، محدودسازی فریضتین به برخی از مصادیق منکر یا معروف را خطری جدی برای آن معرفی نمود. ایشان امربه‌معروف و نهی از منکر را قاموس دین دانسته و انحراف از آن را دلیل سقوط جامعه معرفی نمود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گرگان، مهمترین معروف در حوزه سلامت را مترتب بر رعایت حقوق تعریف شده در این حوزه دانسته و گفت: امربه‌معروف باید در رفتار سازمانی جا بیافتد. باید در حوزه سلامت حقوق مردم به درستی ارائه شود و شفاف سازی در خصوص وظایف یکایک پرسنل برای مردم داشته باشیم. این شفاف سازی باید در حوزه‌های مالی، کاری و ارزیابی هم باید نهادینه شود و ما باید همواره پاسخگوی مردم باشیم.
ایشان بهره‌وری از سخت افزار موجود را مورد انتقاد قرار داده با اشاره به اینکه هم شان و هم نیاز مردم، بیش از وضع فعلی ارائه خدمات درمانی است؛ خواستار رسیدگی بیشتر به وضع سلامت جامعه به عنوان یکی از مصادیق معروف .
در ادامه این نشست،
حجت الاسلام موسی فتوحی، معاون ادارات و سازمان‌های ستاد امربه‌معروف و نهی از منکر استان گلستان بیانات خود را با این مقدمه آغاز نمود که اخلاق اسلامی در سه حوزه ارتباطی طرح می‌شود. ارتباط با خود، ارتباط با خدا و ارتباط با جامعه. ایشان با اشاره به ادعیه ماه مبارک رمضان، مصادیقی از هریک از موارد فوق را مورد تذکر قرار داده و توجه به دیگران را بهترین بخش علم اخلاق و زیربنای امربه‌معروف و نهی از منکر دانستند.
مدیرکل سازمان بازرسی استان، در ادامه مظلومیت امربه‌معروف و نهی از منکر را در گوشه‌نشینی آن ویا محدودسازی‌ به موضوعی خاص دانسته و گفت: حتی در حوزه عفاف و حجاب، که متاسفانه عده‌ای فریضتین را به آن محدود کرده‌اند هم اقدام مناسبی نداشته‌ایم. ایشان با استناد به ویژگی‌های حکومت صالحین در آموزه‌های قرآن که در صورت به‌قدرت رسیدن، نماز را اقامه می‌کنند، زکات می‌دهند و امربه‌معروف و نهی از منکر می‌کنند گفت: حکومت صالحین در نخستین گام، با کار فرهنگی رابطه فرد با خالق را بهبود می‌بخشد و از اقتصاد و معیشت نیازمندان غافل نمی‌شود و به‌صورت مداوم بر امور نظارت دارد.
معاون ادارات و دستگاه‌های ستاد امربه‌معروف و نهی از منکر در بخش پایانی بیانات خود، رعایت آداب امربه‌معروف و نهی از منکر را یادآور شده و افزود: امربه‌معروف و نهی از منکر باید دلسوزانه، مهربانانه و با لحن خوب با پرهیز از غرور، خودبرتر بینی و برای رضای خدا انجام شود. باید احتمال تاثیر را در نظر داشت و در مواردی که اصرار بر ترک معروف یا ارتکاب منکر وجود دارد و شرط اصلی آن است که تذکر مفسده‌ای در پی نداشته باشد.
در ادامه این نشست حضار که متشکل از هیات رئیسه و مدیران ستادی دانشگاه و اعضاء شورای امربه‌معروف و نهی از منکر دانشگاه علوم پزشکی گرگان بود؛ دیدگاه‌ها، پیشنهادات و انتقادات خود را طرح نمودند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *