دبیر ستاد امربهمعروف و نهی از منکر استان گلستان با اشاره به سوابق مسائلی مانند ویدئو و ماهواره در کشور؛ با قدردانی از سیاستهای دولت در مورد فضای مجازی گفت: فضای مجازی میتواند بازوی یاری رسان در فرهنگسازی جامعه باشد.
علی اصغر طهماسبی با اشاره به رویدادهای اخیر ترکیه و نقش شبکههای مجازی در بسیج مردمی و ایستادگی ایشان در برابر کودتاچیان گفت: در انتخابات مجلس شورای اسلامی، از طریق فضای مجازی، تلاشهای فراوانی جهت ایجاد شور مشارکت مردمی ایجاد شد.
ایشان با انتقاد از برخوردهای سلیقهای در حوزه امربهمعروف و نهی از منکر افزود: نگاه ما در نظام اسلامی فقط محدود به مسایل کف خیابان نیست. منکرهای زیادی در جامعه وجود دارد که از آنها غافل شدهایم. باید در مورد پرخاشگریها، بداخلاقیهای سیاسی، دروغ و تهمت و موارد بسیار دیگری هم حساسیت نشان بدهیم.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری گلستان با یادآوری این واقعیت که بیت المال در اختیار دولت است افزود: اتفاقا دولت و مسئولین که از اختیارات بیشتری برخوردارند و تصمیمهایشان در جامعه بیشتر موثر میشود؛ بیشتر از دیگران نیازمند امربهمعروف و نهی از منکر هستند. این مسئله در اصل هشتم قانون اساسی مورد تاکید قرار گرفته است.
وی با اشاره به نرخ ۷۷ درصدی فعالیت ایرانیان در فضای مجازی و مقایسه آن با میانگین جهانی گفت: این استفاده از فضای مجازی در کنار خوبیها؛ بعضا منجر به مسایلی به عنوان آسیب شده که باید مورد توجه قرار بگیرند. مسایلی مانند ارتباطات کلامی خانواده و برخی مسایل دیگر میان زوجهای جوان.
ایشان با دعوت از حضار به ارائه پیشنهاد و راهکار در این باره ضمن معرفی ساختار ستاد خاطر نشان شد: قانون برای تسهیل مناسبات میان آدمیان نوشته شده و امربه معروف و نهی از منکر قانونی الهی است. فضای مجازی میتواند فضایی برای اجرای این قانون الهی باشد اگر درباره آسیبهای اجتماعی مانند حاشیه نشینی، طلاق، اعتیاد، خودکشی و سایر موارد ورود کرده و آگاهی بخشی ایجاد کنیم.
دبیر ستاد امربهمعروف و نهی از منکر استان گلستان افزود: زمانی دانشگاهها گروههای مرجع بودند؛ به نظر میرسد امروز کانالها و فضاهای مجازی دارای این کارکرد شدهاند. امروز نمیتوان و نباید تکنولوژی را محدود کرد. نباید عقب ماند چرا که در صورت عقب ماندن، دیگران جای شما را خواهند گرفت. با پاک کردن صورت مسئله، آنرا حل نکردهایم.
وی با انتقاد از اینکه آنقدر درگیر عینیتها شدهایم که از ذهنیتها غافل ماندهایم گفت: مدیران کانالها میتوانند روی فرهنگسازی کار کنند. چرا باید عدهای از هم میهنان ما با پیشینه فرهنگی و تاریخی که در آن دشنام را بد میداند؛ به صفحه یک هنرمند یا ورزشکار یا همسر یک رئیس جمهور حمله کرده و با فحاشی و ناسزاگویی، موجب شکلگیری برداشتی نادرست از فرهنگ ایرانی اسلامی شوند؟ باید روی این ضعفها کار کرد و با استفاده از همین تکنولوژی، میتوان قدمهای مثبت و بزرگی برداشت.